16 مهر 1398 امیرمحمد 0دیدگاه

User generated content که به اختصار UGC نیز نامیده می شود، روشی است که در آن مخاطب یا مشتری شما برای برند شما محتوا تولید می‌کند و در وب و شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌کند. در این مقاله به شرح معرفی، مزیت‌ها و نمونه های موفق از تولید محتوا توسط کاربران (UGC) می‌پردازم.

  • تولید محتوا توسط کاربران چیست؟
  • جه مزیت‌هایی دارد؟
  • چگونه آن را ایجاد کنیم؟
  • نمونه‌هایی از تولید محتوا توسط کاربران

از دنیای تاثیرگذار UGC یا تولید محتوا توسط کاربران چه می‌دانید؟

User generated content که به اختصار UGC نیز نامیده می شود، روشی است که در آن مخاطب یا مشتری شما برای برند شما محتوا تولید می‌کند و در وب و شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌کند. در این مقاله به شرح معرفی، مزیت‌ها و نمونه های موفق از تولید محتوا توسط کاربران (UGC) می‌پردازم.

احتمالا قبلا نمونه های مشابه آن را در سایت های داخلی یا خارجی مشاهده کردید. گاهی اوقات، به عنوان مشتری یا متولی یک کسب و کار در حال تولید محتوا برای یک برند یا کسب و کاری هستیم، بدون آنکه متوجه آن باشیم. 

درج کامنت برای یک محصول در دیجی کالا،  مشارکت در درس های متمم، نوشتن یک پست بلاگ از عملکرد تپسی در ویرگول و… همه نمونه‌های UGC هستند که روزانه با آن‌ها سر و کار داریم.

چرا UGC یا تولید محتوا توسط کاربران اهمیت دارد؟

آن ها کم هزینه هستند

افرادی که در حوزه محتوا فعالیت کردند . می‌دانند که برعکس آنچه گفته می‌شود، تولید و انتشار محتوا کار کم‌هزینه‌ای نیست (حتی ما نسبت به سایر کشورها هزینه کمتری می‌کنیم). بنابراین ایجاد یک بستر ارتباطی مناسب می‌توان فضایی را ایجاد کرد که با هزینه کمتر نسبت به روش‌های متداول تولید محتوا، حجم بیشتری از محتوا توسط مخاطب تولید و با نام برند یا محصول در اختیار دیگران قرار داد.

مارکترها و تبلیغات چی ها قابل اعتماد نیستند

احتمالا ضرب المثل «هیچ بقالی نمیگه ماست من ترشه!» را قبلا شنیده‌اید. در فضای مارکتینگ و تبلیغات، از پرهزینه‌ترین آن ها مانند تبلیغات تلوزیونی و بیلبورد گرفته تا روش‌های کم هزینه تر مانند تولید محتوا، همه تلاش می‌کنند که محصول یا برند خود را بهتر و کارآمد معرفی کنند. 

 وجود این فضا باعث شده که مخاطبان و مصرف کنندگان کمتر از گذشته به مارکترها و تبلیغات چی‌ها اعتماد کنند. تولید محتوا توسط کاربران که در واقع End-user محصول یا سرویس هستند، بار اعتماد بیشتری ایجاد می‌کند. 

به شما توجه می‌شود

دروغ نیست، اگر بگوییم در عصر توجه قرار داریم. حال و هوای آدم های امروزی به شکلی است که دوست دارند، بیشتر دیده شده و توجه بگیرند. با توجه به این ویژگی، چه چیزی می‌تواند از این بهتر باشد که مخاطبان بتوانند درباره محصول یا سرویسی که استفاده می‌کنند، صحبت کنند. 

صحبت درباره یک محصول یا سرویس، ارائه نظر، انتقاد کردن و ارتباط برقرار کردن با سایر مصرف کنندگان فعلی یا مشتریان بالقوه، حس احترام و مورد توجه بودن را به کسی که محتوا تولید کرده و کسی که آنرا خوانده، منتقل می‌کند.

لذت بودن در یک جامعه مشترک

فرض کنید، شما به کوه‌نوردی علاقه دارید، بهترین ساعت های زندگی‌تان را در طبیعت گذرانده‌اید. در بازه‌های زمانی هفتگی یا ماهانه به سفر می‌روید. شب‌های زیادی را خارج از خانه و در دل دشت و کوه گذراندید.

چه حس فوق العاده‌ای دارد، وقتی وارد جمعی شوید که آن ها هم علاقه زیادی به کوه نوردی دارند. وقتی آن‌ها از سفرها و خاطره هایشان می گویند، لبریز از عشق و علاقه می‌شوید. وقتی دغدغه‌هایشان را می‌شنوید، تازه متوجه می‌شوید که تنها نیستید و با افراد دیگری دغدغه یکسان دارید. با تولید محتوا توسط کاربران، می‌توان جامعه ایجاد کرد. جایی که افرادی با اهداف، نیازها و دغدغه‌های مشترک کنار یکدیگر حضور پیدا می‌کنند و به تعامل می‌پردازند.

آمارها درباره UGC چه می گویند؟

آمارهای متفاوتی از UGC ارائه می‌شود که تا حدودی قابل استناد هستند. با نگاه کلان به این آمار و ارقام اهمیت UGC بیش از پیش روشن می‌شود. که برخی از آن‌ها را مرور می‌کنیم 

  • نظر مشتریان ۱۲ برابر قابل اعتمادتر از پیام‌ها و تبلیغات ارائه شده توسط یک سازمان است.
  • حدود ⅔ از مشریان تحت تاثیر نظر منتشر شده سایر مشتریان قرار می‌گیرند
  • حدود ۲۵% از نتایج جستجو از ۲۰ برند بزرگ دنیا مرتبط با UGC است.

آمارهای گوناگونی با  اختلاف عددی اندک، درباره تولید محتوا توسط کاربران وجود دارد. به صورت کلی، این آمارها از میزان تاثیرگذاری و اهمیت این سبک از تولید محتوا دارند که به برخی از آن ها اشاره شد.

نمونه‌ها و مثال‌هایی از UGC

در آخرین بخش از این مقاله به معرفی برخی از مهم‌ترین انواع تولید محتوا توسط کابران می‌پردازم. توجه کنید این لیست می‌تواند طولانی‌تر و جامع‌تر باشد.

تولید محتوا توسط کاربران

مطالعه‌های موردی (case studies)

Case study به مرور برخی از نمونه‌های موفق، داستان‌ها و اتفاقات رخ داده در کسب و کارها می‌پردازد. تحلیل و بررسی موردی از یک موضوع مشخص در یک کسب و کار نوعی فعالیت UGC است که به عنوان Case study مطرح می‌شود. انواع پست‌بلاگ‌هایی که با جزئیات درباره یک برند مشخص یا یک برنامه مشخص صحبت می‌کنند، می‌توانند در این فهرست قرار بگیرند.

نقد و بررسی (Reviews)

نقد و بررسی یک محصول، خدمت یا سرویس از متداول‌ترین نوع UGC حداقل در ایران است. نقد و بررسی از مقاله های جامع و با جزئیات دیجی‌کالا یکی از آن‌ها است. ویدئوهایی که از آن-باکسینگ یک محصول تهیه می‌کنیم یکی از نقد و بررسی‌ها است. نقد و بررسی برای مخاطبانی که تصمیم به خرید یا استفاده از یک سرویس یا محصول دارند کمک زیادی می‌کند.

پرسش و پاسخ

از انواع دیگر تولید محتوا توسط کاربران، پرسش و پاسخ است. در اکثر کسب و کارها با انواع شرایط، همیشه سوالاتی برای مشتریان، خریداران یا کاربران وجود دارد که نیاز به پاسخ مناسب دارند. با ایجاد فضای مناسب که کاربران بتوانند سوالات خود را بپرسند، نوعی از تولید محتوا توسط کاربران به‌وجود آمده است.

فروم‌ها

ایجاد فروم‌ها یا همان تالارها و انجمن‌های گفتگو از قدیمی‌ترین نوع UGC است. ایجاد بستری برای مخاطبان یا مشتریان که بتوانند درباره مسائل مستقیم یا غیرمستقیم مرتبط به کسب و کار یا صنعت شما صحبت کنند.

Testimonial

اینکه برخی از مشتریان، کاربران یا حتی همکاران شما درباره برند چه می‌گویند و انتشار آن در فضایی که به راحتی قابل رصد باشد در شاخه Testimonial قرار می‌گیرد. انتقال تجربه‌ای که آن برند توانسته برای مشتری خلق کند، بهترین نوع از Testimonial است.

انواع پست‌های شبکه های اجتماعی

در طول روز با پست های مختلفی سر و کار داریم. شاید اصلا حواسمان به این موضوع نباشد که برخی از آن‌ها نوعی از UGC هستند. به چند مثال زیر توجه کنید.

  • امروز شما اسنپ گرفته‌اید و تجربه متفاوتی داشتید و آن را در قالب استوری منتشر می‌کنید.
  • با پشتیبانی مخابرات تماس گرفتید و توییتی درباره رفتار اپراتور مخابرات توییت می‌کنید.
  • به صورت آنلاین کتابی خریدید. کتاب و هدیه‌ای اختصاصی برایتان ارسال می‌شود و شما آنرا پست می‌کنید.
  • کسب و کاری پوستر تبلیغات حضور در رتبه اول گوگل را کف خیابان چسبانده و شما پست بلند و بالایی درباره آن در لینکدین می‌نویسید.

تمام مثال‌های بالا و خیلی از محتوای کوتاه و بلندی که در شبکه های اجتماعی می‌خوانید از نوع مثبت با منفی آن همگی نوعی UGC است که در شبکه های اجتماعی منتشر می‌شود که هرکدام کارکرد و تاثیرگذاری خاص خودش را دارد.

جمع‌بندی

UGC یا تولید محتوا توسط کاربران یکی از متداول‌ترین برنامه‌های بازاریابی محتوایی است. مخاطب یا مشتری می‌تواند در فرآیند تولید محتوا یک کسب و کار نقش داشته باشد. اثرگذاری، کاهش هزینه‌ها توجه بیشتر از مهم ترین دلایل استفاده از UGC است. کیس استادی‌ها، نظرات دیگران، پرسش و پاسخ و… از شناخته شده‌ترین نوع تولید محتوا توسط کاربران است.

خوشحال می‌شوم نظر شما را درباره UGC با پاسخ به سوال‌های زیر بدانم.

  • تجربه موفقی از اجرای UGC داشتید؟
  • چه مدل UGC متداولی می‌شناسید که در فهرست بالا نبود؟
  • آیا UGC می‌توانند، کاربری را به یک بیزینس علاقه‌مند کند؟

منابع تکمیلی

https://www.tintup.com/blog/user-generated-content-definition/

https://en.wikipedia.org/wiki/User-generated_content

https://crowdriff.com/resources/blog/21-user-generated-content-stats-you-need-to-know#targetText=Across%20all%20ages%2C%2055%20percent,of%20a%20brand%20or%20service.

https://medium.com/@lexywright/the-50-user-generated-content-stats-you-need-to-know-8ffbeebf8552

https://blog.hubspot.com/service/testimonial-page-examples

https://www.quora.com/What-are-the-different-types-of-user-generated-content

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.