8 فروردین 1397 امیرمحمد 0دیدگاه

افتخار یک گفتگوی تلفنی جذاب با محمد یوسف فراهانی از خوب های محتوا داشتم. در این نوشته به دستاورد و چکیده از صحبت‌هایمان به صورت نکته وار می‌پردازم. خواننده این نکات مهم باشید.

۱۸ نکته از گفتگوی جذاب یک ساعته دو استراتژیست محتوایی

در این گفتگو درباره محتوا، تیم محتوایی و همه ارتباطاتی که بین تیم محتوا در یک کسب و کار با سایر تیم ها برقرار می‌شود و روند کاری و برنامه ریزی شان صحبت کردیم که خروجی آن را در قالب ۱۸ نکته ساده، روان، قابل اجرا و البته غنی نوشتم. خواننده این نکات باشید و سعی در استفاده صحیح از آن ها داشته باشید.

۱- بزرگ هدف‌گذاری کن اما کوچک اقدام کن

در بخشی از صحبت هایمان درباره نوع برنامه ریزی و هدف گذاری تیم محتوایی صحبت شد. اینکه بتوانیم دید بلند مدت داشته و در یک استراتژی دقیق برنامه ریزی کنیم، قطعا ضروری است اما باید به این نکته توجه کنیم که باید «بزرگ فکر و کوچک اقدام کنیم» رسیدن به تمام اهداف کوچک و بزرگ در بازاریابی محتوا کار ساده ای نیست و توجه به همه آن ها باعث  کاهش تمرکز تیم شده و در نهایت در تمامی اهداف به دستاوردهای کوچکی رسیده‌ایم.

۲- سفیران کسب و کار

در نقشه مسیر مشتری (جایی که مخاطب با کسب و کار آشنا میشود و قدم به قدم به مشتری واقعی تبدیل می شود) قسمتی از مسیر مشتری که معمولا نادیده گرفته می شود، سفیر کسب و کار است که به یک هوادار تبدیل شده و حاضر است بدون هیچ گونه هزینه و انتظار خاصی درباره کسب و کار صحبت کند و در واقع به سفیر برند تبدیل شود.

۳- اهرمی به نام تبلیغات

استفاده تنها از محتوا برای بازاریابی یا برندینگ یک کار زمان بر است. استفاده از تبلیغات صحیح  برای تقویت محتوا مانند یک اهرم برای تحقق یافتن سریع تر اهداف بازاریابی محتوایی است.

۴- راهی برای ارزیابی برنامه ها

برای تمامی اهداف بازاریابی محتوا باید روشی برای سنجش آن موجود باشد. به گونه ای که بتوانیم بسنجیم تا چه اندازه به هدف خود دور یا به آن نزدیک شدیم. معیارهای سنجش مهم شامل سه دسته اصلی هستند.

  • معیارهای ارتباطی: معمولا عدد و رقم هایی که نشان دهنده میزان درگیری مخاطب با کسب و کار یا برند را نشان میدهد. میزان بازدید از یک پست مثالی برای این بخش است.
  • معیارهای بازاریابی: معیارهایی که به معنی تحقق اهداف اصلی کسب و کار است، مانند تعداد فروش در ماه، میزان خرید از سایت و… .
  • معیارهای فنی: هر آنچه که در خدمات و سرویس خود ارائه یا اصلاح می‌کنیم. میزان ماندن روی صفحات سایت، تعداد بازدید از صفحات، ثبت نام و…

 

۵- ویژگی یک مدیر بازاریابی

مدیر بازاریابی خوب کسی است که به خوبی با صنعت و بازاری که در آن کار میکند آشنا باشد. داشتن مدارک مختلف، شرکت در دوره های بازاریابی دیجیتال و آگاهی از روش های جدید بازاریابی اولویت دوم هستند. اولویت اول شناخت و تسلط روی بازار، اهداف و مخاطبین هدف است، سایر موارد صرفا ابزاری است که شخص را به یک اپراتور تبدیل می‌کند نه یک مدیر بازاریابی قدرتمند.

۶- بهترین بستر ارتباطی برای کسب و کار

کسب و کارها میتوانند از سایت اصلی خودشان، وبلاگ، مجله اینترنتی، انواع شبکه های اجتماعی و… استفاده کنند اما نکته مهم این است که با توجه به کسب و کار بدانیم مهم ترین بستر ارتباطی چیست و با تمرکز بیشتری روی آن کار کنیم.

۷- اهمیت سئو محتوا

بر خلاف باور بسیاری از بازاریان محتوا سئو در محتوا اهمیت بالایی دارد. زمانی که نیاز مخاطب به خوبی شناسایی شود و محتوایی سئو شده تولید شود میزان بازخورد از آن محتوا افزایش می‌یابد.

۸- یک ابزار مناسب برای کلمات کلیدی

استفاده از سایت kwfinder  یک ابزار مناسب برای پیدا کردن مهم ترین سوالات فارسی زبانان است. محلی که میتوان کلمات و عباراتی که مخاطبان جستجو می‌کنند را دسته بندی کرد.

۹- درخواست به اقدام

در غالب موارد محتوا برای هدف خاصی تولید می شود. مهم ترین درخواست به اقدام (CTA) ها مربوط به تماشای یک ویدئو، لید شدن و درگیر کردن مخاطب با محتوا ار طریق سوال پرسیدن است.

۱۰- شناخت مخاطب

یکی از ضلع های مهم در بازاریابی محتوا شناخت دقیق مخاطب است. هرچه اطلاعات دقیق تری از او بدانیم موفقیت در بازاریابی محتوا آسان تر خواهد شد، در غیر این صورت سیبل را هدف گرفته‌ایم و اطراف آن را نشانه می‌رویم. استفاده از Focus group  و گفتگو مستقیم با بخشی از جامعه مخاطبین یک ابزار دقیق برای طراحی پرسونا است.

۱۱- تولید محتوا برای معرفی اپلیکیشن

استفاده از محتوا برای گرفتن نصب از اپلیکیشن ها کار ساده ای نیست. تعدد و تنوع اپلیکیشن ها باعث میشود، مخاطب هر اپلیکیشنی را به راحتی نصب نکند. پس بهتر است در زمان مناسب با یک استراتژی قدرتمند برای آن اقدام کرد.

۱۲- محتوایی برای همه مخاطبین

قطعیتی وجود ندارد که یک محتوا برای تمامی مخاطبین باشد. بلکه هر محتوا با هدف خاصی و برای بخشی از مخاطبان هدفمند تولید و منتشر خواهد شد. در این صورت درگیر شدن مخاطب با محتوا، تعداد بازدید، تعداد ثبت نام یا هر هدف دیگر باید با همان بخش از مخاطبین قیاس شود.

۱۳- اگر نمونه معیار صنعت نداشتیم …

یک راه مناسب برای سنجش اهداف بازاریابی محتوا استفاده از تحلیل ها و داده ها یک صنعت است (مثلا در صنعت پوشاک، نوع مخاطبین، فعالیت ها، رقبا، ترندها و… را بررسی کنیم). اما در صورتی که کسب و کار به گونه ای باشد که قبلا نمونه داده صنعت در آن وجود نداشته باشد، می‌بایست برنامه بازاریابی را برای مدت کوتاهی اجرا کنیم، سپس با توجه به بازخوردهای آن در کوتاه مدت، برنامه ریزی دقیق تری برای اهداف بلند مدت داشته باشیم.

۱۴- وقتی می‌خواهیم دیده شویم

زمانی که هدف کسب و کار بهتر دیده شدن باشد، استفاده از دو ابزار محتوای ویروسی و اینفلوئنسر مارکتنیگ کمک کننده است. محتوای ویروسی یعنی محتوایی که بتواند به خودی خود حرکت کرده و حجم بالایی از مخاطبان به صورت مستقیم یا غیرمستقیم درگیر آن شوند. اینفلوئنسر مارکتنیگ نیز انتخاب یک فرد شایسته و هم راستا با کسب و کار است که به برندینگ و بازاریابی کمک زیادی می‌کند و در مقابل آن مخاطبان مناسبی دارد که به کسب و کار نزدیک است.

۱۵- انتخاب تولید کننده محتوا مناسب

برای انتخاب یک تولید کننده محتوا باید به ماهیت کسب و کار توجه کرد. برخی از صنایع که نیاز به دانش تخصصی دارند باید تولید کننده محتوایی انتخاب شود که اطلاعات خوبی در آن صنعت داشته باشد. صنعت پزشکی یکی از شاخه هایی است که فرد تولید کننده محتوا باید اطلاعات پزشکی بالایی داشته باشد.

۱۶- تیم محتوایی کجا سازمان است؟

تیم محتوا در واقع بخشی از تیم بازاریابی کسب و کار است. در تیم بازاریابی اهداف کلان سازمان برنامه ریزی می‌شود و تیم محتوایی با توجه به پتانسیلی که دارد برخی از اهداف بازاریابی را محقق میسازد

۱۷- تبلیغات ادوردز الزاما بد نیست

تفکر غالب جامعه نشان می‌دهد. تبلیغات ادوردز گزینه جذابی برای مخاطبین نیست اما الزامی برای درستی این موضوع وجود ندارد. در برخی از موارد تبلیغات ادوزدر نشان می‌دهد یک سازمان حرفه ای پشت این تبلیغات وجود دارد و توسط تیم حرفه ای در حال مدیریت است.

۱۸- ارتباط تیم محتوایی با سایر تیم ها در سازمان

تیم محتوایی اهداف خاص خودش را دارد که با اهداف بازاریابی و فروش در تعامل است. بنابراین ارتباط تیم محتوایی با سایر تیم ها خیلی زیاد نیست و چند وقت یک بار ممکن است تیم محتوایی از سایر تیم ها درخواستی داشته باشد یا سایر تیم های یک سازمان بخواهند بازخورد یا نکته ای را انتقال دهند.

قطعا توجه به همین نکات ساده می‌تواند در طراحی استراتژی و برنامه ریزی و مدیریت تیم محتوایی کمک کند. در نظر داشته باشید موارد بیان شده صرفا یک همفکری و تبادل تجریبات بوده و لزومی به درستی قطعی آن‌ها وجود ندارد.

خوشحال می‌شوم با انتخاب شماره های هر بخش نظر موافق یا مخالف را با توضیحات تکمیلی در بخش نظرها ارسال کنید.

در ضمن برای اینکه دانسته‌های بیشتری از محمد یوسف فراهانی داشته باشید. پیشنهاد میکنم وب سایت او را از اینجا یا صفحه او در لینکدین را از اینجا ببینید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.