5 دی 1396 امیرمحمد 0دیدگاه

۱۱ مرحله برای سامان‌دهی مخاطب و تعریف دقیق پرسونا. این ۱۱ مرحله دریچه جدیدی از تعریف پرسونا به روی شما باز می‌کند.

۱۱ مرحله جذاب پرسونا در بازاریابی محتوا همراه با hubspot

اگر مقدمه این بخش را هنوز مطالعه نکرده اید، پیشنهاد می‌دهم برای درک بیشتر موضوع آن را از اینجا بخوانید.
پرسونا به شناخت مخاطب و نوع محتوایی که در هر بخش باید برای او تولید کنیم، کمک خواهد کرد. این ۱۱ مرحله تصویر روشنی از مخاطب را نمایان می‌سازد.

بخش اول : چه کسی؟

اولین گام؛ نامی برای پرسونا انتخاب کنید.

برای پرسونا یک نام انتخاب کنید و او را با یک نام واحد صدا بزنید که به طور خلاصه بتواند نمای کلی از مشتری هدفمند را در ذهن تداعی کند. بهتر است یک نام انسان باشد که نشان دهد این پرسونا نماینده‌ای از جامعه هدف و کسب و کار است.

گام دوم: پیشینه

اطلاعات پیشینه را به صورت خلاصه شده‌ای از پرسونا داشته باشید. مثلا در چه خانواده‌ای بزرگ شده است، وضعیت کاری و سابقه کاری او چگونه است یا حتی وضعیت تاهل پرسونا می تواند از عوامل کمک کننده به این بخش باشد.

گام سوم؛ دموگرافی

دموگرافی اطلاعات جمعیت شناختی از جامعه هدف است. این اطلاعات به مرور زمان دچار تغییر می شود. می توانید این اطلاعات را از سازمان‌های آماری که در این زمینه کار می‌کنند دریافت کنید.
برخی از شاخص هایی که در دموگرافی مورد بررسی و تحلیل قرار می گیرد، گروه سنی مخاطب، جنسیت، رشد جمعیت و… است.

گام چهارم؛ هویت و شناسه

این بخش به بیان ویژگی های رفتاری و عادات مخاطب است. شخصیت شناسی، نوع روابط عمومی و ارتباط برقرار کردن با جامعه از ویژگی هایی است که در این بخش بیان می‌شود.

 

پرسونا در hubspot

بخش دوم : چه چیزی؟

گام پنجم : اهداف

باید بدانید مهم ترین اهداف مخاطب شما نسبت به کسب و کاری که دارید چیست! این بخش می تواند به صورت هدف اصلی و اهداف فرعی باشد. اهدافی شفاف که در راستای کسب و کار باشد. اجازه دهید. درواقع اهدافی که به واسطه وجود شما و کسب و کار شما محقق خواهند شد.

گام ششم: چالش ها

مهم ترین چالش های اصلی و فرعی پرسونا چیست؟ چه مواردی ذهن او را درگیر کرده است؟ همانند بخش قبلی این بخش نیز به دو صورت چالش اصلی و چالش های فرعی خواهد بود که شما یا کسب و کار شما می توانند تاثیر مثبتی روی آن بگذارد.

گام هفتم: ما چه کاری می توانیم انجام دهیم؟

در چند عبارت کوتاه و به صورت خلاصه بیان کنید، شما یا کسب و کار شما چه کاری میتواند برای پرسونا انجام دهد. چه کاری میتوانیم انجام دهیم که به اهدافش برسد؟ یا چه کاری می‌توانیم انجام دهیم که چالش هایش را با موفقیت پشت سر بگذارد؟ کارهایی که قابل انجام و اجرایی باشد را بنویسید

 

پرسونا persona

 

بخش سوم : چرا؟

چرا این جامعه هدف را مشخص کرده اید؟ چرا آن ها شما را انتخاب کنند؟ پاسخ آن را در این بخش بیابید.

گام هشتم: نقل قول پرسونا

تلاش کنید برخی از مهم ترین نقل قول های اثربخش و مواردی که بین مشتریان مشترک است و نقل محافلشان است را بیان کنید. این نقل ها به شناسایی مخاطب کمک خواهد کرد. مخصوصا اگر فردی خارج از مجموعه به تیم محتوا اضافه شود.

گام نهم : اعتراض و دلیلی برای نخواستن

چه چیزی مشتری را از خرید منصرف می‌کند؟ یا مهم ترین دلایلی که باعث می شود یک مشتری در جامعه هدف شما قرار نگیرد چیست؟ آن ها را لیست کنید.

 

تعریف پرسونا

 

بخش چهارم : چگونه ؟

این بخش برای اعضای تیم محتوا است و همچنین برای افراد تازه‌ای که به مجموعه شما اضافه شده‌اند همانند یک دفترچه راهنما عمل می‌کند.

گام دهم : پیام بازاریابی

چه راهکاری برای مشتری خود دارید؟ چرا باید به محصول شما علاقه‌مند باشد؟ اصلا یک سوال مهم تر چگونه باید محصول یا سرویس خود را به مشتری معرفی کنید؟ کدام موارد را بیشتر یادآوری کنید و کدام را کمتر؟ این ها همه دستورالعمل های کوچکی هستند که هماهنگ شدن صدای محتوا کمک می‌کند.

گام یازدهم: بیان آسانسوری

تصور کنید در آسانسوری ایستاده‌اید و بحث کسب و کار بالا گرفته است، بین ۳۰ تا حداکثر ۲ دقیقه زمان دارید که به مخاطب توضح دهید که هستید و چه کاری انجام می دهید. آن چند ثانیه طلایی را در این قسمت بنویسید.
به زبانی ساده کسب و کار را معرفی کنید! مزیت های رقابتی آن را شرح دهید و ارزشی که برای مخاطب ایجاد می کند را شرح دهید. این بیان آسانسوری را به بهترین حالت ممکن در این قسمت بنویسید.

 

پرسونا

 

حرف پایانی

این یازده مرحله به تعریف پرسونا کمک خواهد کرد، اما نگران باشید. همه این اطلاعات را ندارید؟ خب طبیعی است. ایرادی به آن وارد نیست. این مراحل را در اختیار داشته باشید و به مرور زمان با شناخت بهتر کسب و کار و پس از کسب تجربه، پرسونا را کامل‌تر یا حتی اصلاح کنید. تعریف پرسونا یک فرآیند موقت نیست و همواره در حال تکمیل و بهبود یابی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.